Jurnalistul Robert Turcescu: De ce refuză în masă japonezii vaccinarea anti-Covid-19?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


În ediția de miercuri a emisiunii Evz Play, Robert Turcescu și invitații săi au analizat decizia Japoniei, una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, de a nu mai permite transfuziile cu sânge de la persoane imunizate contra SARS-CoV-2.

De altfel, Japonia se clasează pe locul 3 în locul țărilor sceptice cu privire la vaccinul anti-Covid-19, după Mongolia și Franța. „Guvernul nu îi poate obliga să se vaccineze”, a atras atenția moderatorul, citând o știre Reuters, care anunță că rata de vaccinare e foarte mică în această țară. Deși au și vaccin, și capacitate de vaccinare, a precizat Robert Turcescu.Din datele rezultate reiese că 29% din respondenți au avut COVID-19 la un moment dat. Dintre aceștia 2% au COVID -19 în acest moment, iar 2

O explicație ar fi, potrivit jurnalistului Bogdan Comaroni, faptul că tehnologia ARN-mesager, care stă la baza vaccinurilor anti-Covid-19 omologate până în prezent, ar putea declanșa în anumite cazuri furtuna de citokine. Acest fenomen a dus chiar la unele decese în rândul persoanelor vaccinate.

„Japonezii au o cultură veche, sunt cu tehnologia. Vorbim de o populație cu o densitate foarte mare, ei foloseau de mult timp masca. Instituțiile statului au o independență foarte mare. A șocat comunicatul dat de Crucea Roșie din Japonia, care a spus că atâta timp cât nu știm exact ce se întâmplă în sângele omului vaccinat, oprim orice transfuzie”, a declarat Comaroni.

Donarea de sânge după vaccinul Pfizer, posibilă doar după 48 de ore

Donarea de sânge de către persoanele vaccinate anti-Covid este momentan restricționată de către autoritățile din Japonia, la recomandarea specialiștilor.

Donarea de sânge nu este posibilă timp de 48 de ore după vaccinarea cu ARN. În prezent, vaccinul bazat pe ARN mesager aprobat în Japonia este fabricat de Pfizer. Puteți dona sânge după perioada menționată mai sus atât pentru prima, cât și pentru a doua inoculare. În plus, întrucât criteriile de acceptare pentru post-vaccinare, altele decât vaccinul ARN al noului coronavirus, sunt examinate continuu în țară, ne vom abține de la a dona sânge până când sunt arătate criteriile”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul oficial al Societății de Cruce Roșie din Japonia, pe 11 mai, scrie Evenimentul Zilei.

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top