RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!
Fostul Ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a făcut reclamă într-o postare din 26 mai 2021 vaccinării anti-HPV, redistribuind un articol scris de Hotnews despre extinderea acesteia la fetele de peste 14 ani și la băieți, felicitând-o totodată pe actuala ministră, Ioana Mihăilă, pentru această „veste foarte bună”.
Nu este prima postare de acest fel a lui Vlad Voiculescu. Distribuind un anunț al Ministerului Sănătății despre distribuirea către DSP-uri a 40.000 de doze de vaccin anti-HPV, el scrisese pe 20 mai următorul mesaj: „Dacă ai sau știi o fată între 11-14 ani care încă nu a fost vaccinată anti-HPV, e cazul ca părinții să ia legătura cu medicul de familie! Grăbește-te!”.
Inițiativa de a extinde și dincolo de 14 ani vârsta fetelor care vor putea fi vaccinate gratuit, precum și de a-i include și pe băieți, a fost preluată de Ioana Mihăilă (USR-PLUS), care a mărturisit că și-a vaccinat, recent, fetița împotriva HPV. „Sper să ajung să îmi vaccinez și băiețelul, care are 8 ani acum, cu toată încrederea, la fel cum mi-am vaccinat și fetița”, a adăugat Ioana Mihăilă, citată de Hotnews. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății după ce a participat miercurea trecută la o dezbatere pe tema reformării programului de vaccinare anti-HPV din România, organizată de Asociația Mame pentru Mame, fondată de Ana Măiță.
HPV – Istoria din România
În anii 2008-2009, s-a încercat vaccinarea fetițelor din România cu vaccinul împotriva virusului H.P.V, însă campania de vaccinare a fost un eșec total, datorită faptului că la vremea aceea mai erau încă mulți medici integri și morali în România, iar aceștia s-au opus categoric experimentului respectiv, aducând argumente științifice pertinente.
Dozele de vaccin de atunci au expirat și au fost aruncate, însă anul acesta Ministerul Sănătății își încearcă din nou „norocul” promovând acest vaccin controversat.
Vaccinul anti HPV și virusul papiloma
Unele teorii susțin că anumite tulpini ale virusului papiloma uman ar cauza cancerul de col uterin, însă multe alte studii susțin că respectiva formă de cancer apare și la femei care nu au acel virus, și că, de fapt, cancerul de col uterin este cauzat sau favorizat de FUMAT și de un anumit stil de viață.
Statisticile arată că multe persoane contactează acel tip de virus și se vindeca repede, fara sa apara probleme pe termen lung sau cancer.
Sub pretextul „salvării” tinerelor femei de un posibil cancer de col uterin, li se face un vaccin care poate provoca infertilitate, avort spontan sau boli neurologice
Se spune că respectivul tip de cancer ar omorî anual 2000 de femei în România, însă efectele secundare ale vaccinării intergii populații feminine ar putea afecta un număr mult mai mare de femei.
Virusul papiloma este transmis pe cale sexuală și, prin urmare, infectarea poate fi evitată prin abstinență sau prin practicarea unei vieți sexuale responsabile, în cadrul căsătoriei.
Citește mai mult pe site-ul Activenews.