India cere producătorului Pfizer studiu extern local pentru vaccinul Covid-19. Pfizer își retrage cererea de autorizare din India a vaccinului

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Pfizer a retras o cerere pentru autorizarea utilizării de urgenţă a vaccinului său anti-COVID19 în India, dezvoltat împreună cu asociatul său german BioNTech, a declarat vineri compania farmaceutică americană pentru Reuters.

Compania americană, care a fost primul producător de medicamente care a aplicat pentru autorizarea utilizării de urgenţă a vaccinului său anti-COVID19 în India, a avut o întrevedere miercuri cu Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India iar decizia a fost luată ulterior, a precizat compania.

„Pe baza deliberărilor din cadrul şedinţei şi a necesităţii de informaţii suplimentare de care autoritatea de reglementare (indiană) are nevoie, compania a decis să-şi retragă cererea momentan”, a afirmat Pfizer într-un comunicat transmis Reuters.

„Pfizer va continua să coopereze cu autoritatea (indiană) şi va retrimite cererea de aprobare, alături de informaţii suplimentare, pe măsură ce acestea devin disponibile, în viitorul apropiat”, a precizat compania.

Pfizer a depus o cerere de autorizare a vaccinului său în India la sfârşitul anului trecut, însă guvernul indian a aprobat în ianuarie două vaccinuri mai ieftine – unul de la Oxford University/AstraZeneca şi celălalt dezvoltat în ţară de Bharat Biotech alături de Consiliul indian de Cercetare Medicală. Ambele companii au depus cererile de aprobare a vaccinurilor după Pfizer.

Organizaţia Centrală de Control a Medicamentelor din India a refuzat să accepte cererea de autorizare depusă de Pfizer fără un studiu local privind siguranţa şi imunogenitatea vaccinului pentru indieni, a informat Reuters.

Pfizer a declarat anterior Reuters că solicitarea sa este susţinută de date provenite în urma unui studiu global care au demonstrat o rată de eficacitate de 95%, fără probleme de siguranţă asociate vaccinului, notează G4 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top