Analist de top – ”Nu există salvare pentru statul român, urmează prăbușirea Occidentului”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Unul dintre cei mai buni analiști consideră că reconstrucția statului ”va fi aproape imposibilă”, pentru că el a fost ᴅιsтʀus ”în primul rând în mintea oamenilor, fără de care nu poate exista salvarea lui, și a cetățenilor”

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Cunoscutul analist și consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe, a scris una dintre cele mai sceptice analize despre situația Ʀoмâɴiei.

Analistul spune fără ocolișuri: ”Nu vă mai faceți iluzii: Ʀoмâɴia trecut de punctul în care se mai poate inversa trendul spre ᴘʀăʙușιʀᴇ”.

”Fundamentele statului s-au ᴘʀăʙușιт. Instituțional, el nu mai există”, scrie analistul, considerând că statul ”se mai ține din inerție, și doar dacă nu trebuie să facă față unor c̫r̫i̫z̫e̫. Când se confruntă cu o c̫r̫i̫z̫e̫, oricât de mică, oricât de simplă, statul își dă măsura incompetenței și neputinței lui”.

O primă concluzie este că ”nu mai există salvare pentru statul ʀoмâɴ, și nici pentru noi”.

”Practic, acum nu mai avem cu cine reconstrui statul, pentru că nu mai avem cetățeni!”, scrie analistul, subliniind sceptic – ”cei care cred că există salvare pe cont propriu își fac iluzii”.

Constantin Gheorghe apreciază că ”Reconstrucția statului va fi aproape imposibilă – pentru că el a fost ᴅιsтʀus în primul rând în mintea oamenilor, fără de care nu poate exista salvarea lui, și a cetățenilor”.

Atenție la observația cheie: ”Statul este, în primul rând un sistem de solidarități, un mecanism de gestiune colectivă a riscurilor. Și acum, când aveam nevoie de această gestiune colectivă a riscurilor, în pandemie, aflăm că suntem singuri în fața nevoilor. Și, ca de obicei, cine are bani, trăiește, cine nu, la Pătrunjelul”.

Evident, Constantin Gheorghe nu pune egal între ”cetățeni” și posesorii de buletine, ci consideră că ”pentru a produce cetățeni nu există rețete”, ci este un ”proces dificil, în perspectiva timpului lung, în care intră multe ingrediente, inclusiv, sau mai ales, ʟuᴘтᴇʟᴇ pentru drepturi și libertăți”.

Iar în cazul Ʀoмâɴiei și chiar al lumii noi, progresiste, ”dacă renunțăm la istorie, nu înțelegem de unde venim, și unde ne ducem, și atunci ne pierdem libertatea”.

”Din păcate nici ocupanții Ʀoмâɴiei nu se găsesc într-o situație mai bună, pentru a ne ajuta să ne reconstruim statul”, spune analistul, referindu-se la Occident. ”Pentru că, până la urmă, nu pot, dintr-un motiv simplu: și ei au restrâns statul la dimensiunea sa represivă. Trăiesc din amintiri”.

”Care vor fi înlocuite, pentru puțină vreme, cu corporațiile. După care urmează anarhia, și ᴘʀăʙușιʀᴇᴀ Occidentului”, consideră Constantin Gheorghe, parcurgând un traseu început de  Spengler, Toffler sau Jacques Ellul.

De fapt, conchide analistul, ”odată cu schimbarea de generații, se duc ᴅʀᴀcuʟuι și celelalte state”.

Concluzia și soluția va deranja pro-occidentalii… și nu numai: ”Cei care pot păstra funcțional statul, vor stăpâni lumea. Ne place sau nu!”.

Am reprodus analiza lui Constantin Gheorghe pentru că merită a fi studiată atent. Foarte atent!

Sursa: newsfloe.com

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top