RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
Se preconizează că industria financiară islamică globală de 2,2 trilioane de dolari va crește cu 10% -12% în perioada 2021-2022, datorită creșterii emiterii de obligațiuni și redresării economice în lumea arabă.
Această industrie a continuat să crească anul trecut, în pofida pandemiei Covid-19, deși într-un ritm mai scăzut decât în 2019, activele islamice globale extinzându-se cu 10,6% în 2020 față de o creștere de 17,3% în anul precedent, potrivit S&P Global Ratings.
Arabia Saudită, Qatar, Dubai
Finanțarea islamică, care interzice plata dobânzilor și speculațiile monetare pure, a crescut de mulți ani pe piețele din Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud-Est, dar rămâne o industrie fragmentată, cu implementarea inegală a regulilor sale. Se așteaptă să primească un anumit sprijin în următorii doi ani în Arabia Saudită, unde se așteaptă o creștere a creditelor ipotecare și a întreprinderilor, pe măsură ce țara avansează cu planuri de diversificare a economiei. Investițiile în Qatar pentru Cupa Mondială de fotbal 2022 și evenimentul Expo din Dubai de la sfârșitul acestui an sunt de așteptat să sprijine creșterea, relatează Reuters.
Agenția de rating prognozează emiterea globală de obligațiuni islamice, sau sukuk, pentru a ajunge la 140-155 miliarde dolari anul acesta, în creștere de la aproximativ 140 miliarde dolari în 2020, datorită lichidității abundente și a nevoilor de finanțare susținute în rândul corporațiilor și guvernelor. S&P a subliniat, de asemenea, că impactul deplin al crizei coronavirusului încă nu s-a concretizat și că sunt așteptate mai multe cereri de restructurări în diferite sectoare precum turism, călătorii, ospitalitate, imobiliare, relatează Național.