RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
Deși pandemia zguduie economia mondială, China a văzut numărul miliardarilor săi în creștere anul trecut, potrivit clasamentului anual al cabinetului Hurun.
Prima țară afectată la sfârșitul lui 2019 de coronavirusul care i-a paralizat economia, China este, de asemenea, prima careși-a revenit și a găsit calea creșterii. Gigantul asiatic contează pe 253 de miliardari în plus și domină lejer clasamentul mondial, cu 992 de super-bogați(inclusiv Hong Kong).
Americanii și francezii, în Top 3
Statele Unite ocupă poziția a doua – 696 de miliardari – dar cele mai mari trei averi din lume rămân americane și franceze: 197 miliarde de dolari pentru Elon Musk, patronul Tesla, înaintea lui Jeff Bezos (Amazon) și Bernard Arnault (LVMH). India este a treia țară din lume cu cei mai mulți miliardari (177), notează Boursorama. Cel mai bogat om din China este acum șeful discret al gigantului de apă îmbuteliată Zhong Shanzhan, care nu a fost inclus în clasamentul celor mai importante 100 de averi din lume cu un an mai devreme. Averea sa este estimată la 85 de miliarde de dolari (70,71 miliarde euro), după oferta publică de acțiuni (IPO) a companiei sale Nongfu Spring, în 2020. Pentru prima dată în istoria clasamentului Hurun, cele mai mari averi ale Chinei nu mai sunt legate de imobiliare, un sector de care a depins multă vreme creșterea economică a țării. Proprietarii Tencent (internet, jocuri video) și ByteDance (aplicația de videoclipuri TikTok) sunt respectiv al doilea și al treilea. Jack Ma, care deține de mult treapta superioară a podiumului celor mai bogate personalități din China, cade pe locul patru, cu o avere estimată la 55 de miliarde de dolari (45,75 miliarde de euro). Pierderea coroanei lui Jack Ma coincide cu necazurile grupului său Alibaba cu autoritățile de reglementare chineze. La sfârșitul anului 2020, Beijingul a oprit brusc IPO-ul gigantului de plăți Ant Group, o filială a Alibaba, care ar fi trebuit să fie cea mai mare operațiune de acest fel din toate timpurile, scrie Național.