Comite statul român un abuz GROSOLAN prin Certificatul Verde? Avocatul Toni Neacșu: Nu ți se recunosc drepturile și libertățile fundamentale

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat astăzi legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă a Guvernului prin care a fost creat cadrul legal pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID-19. Avocatul Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, susține că legea deschide o portiță pentru numeroase abuzuri pe care statul român le poate face.

„Cât să mai reziști?? Nebunia a atins culmi inimaginabile!

Astăzi a trecut prin Senat proiectul de lege referitor la certificatul verde cu un amendament șocant. Pentru cine nu îl înțelege din prima Parlamentul abilitează Guvernul, la propunerea CNSU, ca în vederea combaterii pandemiei să poată prin hotărâri de Guvern să condiționeze exercitarea TUTUROR drepturilor și libertăților din Constituție de prezentarea certificatului verde, după cum dorește și când dorește!!!

E un coșmar, e incredibil, scandalos, e nesimțire!

Amendamentul de noaptea minții prevede că ASIGURAREA drepturilor și libertăților fundamentale poate fi condiționată, prin HG, de prezentarea certificatului verde!

E vorba despre TOATE drepturile și libertățile din Constituție, este practic vorba despre toată Constituția a cărei aplicare pentru anumite categorii de persoane poate fi condiționată, la dorința administrației publice, de existența și prezentarea certificatului verde!

Nu ți se recunosc drepturile și libertățile fundamentale dacă nu ai certificat verde!

Nici dreptul la muncă, nici dreptul la liberă circulație, nici dreptul la învățătură, nici libertatea individuală, nici dreptul la proprietate privată, nici dreptul la inviolabilitatea domiciliului, nici dreptul la viața privată, nici libertatea de exprimare, nici dreptul la vot, nici dreptul de a fi ales, nici dreptul la ocrotirea sănătății, nici dreptul de asociere, nici libertatea economică, nici dreptul la moștenire, absolut nici un drept!!!! Ești apatrid în propria ta țară, deși aceștia tot au o protecție internațională și stau mai bine.

Premierul, secondat de Arafat, devine Dumnezeu, practic cu drept de viață sau de moarte asupra noastră!!!

Eu nu mai am cuvinte și nu mi se întâmplă des!!!”, a precizat avocatul Adrian Toni Neacșu, pe pagina sa de Facebook.

Context

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat astăzi legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă a guvernului prin care a fost creat cadrul legal pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID-19.

Documentul a fost agreat la nivelul Uniunii Europene pentru a facilita libera circulaţie pe timpul pandemiei, iar de luni documentul este impus şi în România pentru accesul în localuri, restaurante, la evenimente publice şi private, la concerte, la spectacole sau la piscine, în localitățile unde incidența infectărilor cu coronavirus este crescută.

Potrivit ordonanței de urgență, sunt mai multe categorii de persoane care beneficiază de certificatul digital COVID-19, cele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, certificatul se eliberează persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test Real Time PCR nu mai vechi de 72 de ore, dar și celor care au un rezultat negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

O altă categorie este cea a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din alte state ale cărora autorități nu emit certificate digitale privind COVID-19 sau documente compatibile cu acestea, dovada se face prin intermediul unui document – pe suport de hârtie sau în format electronic.

Președinta Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei, a anunțat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că a Senatul a extins prin lege cadrul legal de folosire a certificatului digital UE, după ce utilizarea acestuia a fost promovată prin hotărâre de guvern, fapt considerat neconstituțional de către Avocatul Poporului și de șeful CNCD. „Amendamentele adoptate de Senat clarifică si actualizeaza Legea 55/2020 în raport de OUG 68/2021 şi de regulamentele europene, fără a introduce restricții”, a precizat Scântei pe Facebook, care a mai precizat că nu este nevoie să acoperim vreun viciu de legalitate.

Sursa: Știri pe surse

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top