RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
La 25 de ani vedem deja primele riduri. La 40 luminozitatea pielii începe să dispară. Cum îmbătrânim și care sunt etapele critice aflam de la dermatologul Olga Melnic. Medicul ne va spune si ce intervenții ne ajută să îmbătrânim mai greu, dar nu ne modifică fața. De ce ajunge de fapt pielea noastră din tinerețe, fină, catifelată, plină, zdruncinată poate de izbucniri ale acneei, subțire, uscată și ternă?
”Procesul de îmbătrânire este un proces natural, doar că ritmul de îmbătrânire depinde de genetică, de stilul de viață, de alimentație și de rutina noastră zilnică și de procedurile noastre zilnice pe care le facem pentru a menține această frumusețe.
Nu trebuie să ne fie frică să mergem la doctor, devreme. Putem merge și la 20 de ani pentru o consultație ca să aflăm ce tip de ten avem, dacă avem predispoziție pentru o îmbătrânire mai rapidă, ce trebuie să folosim ca produse cosmetice”, a povestit dermatologul la Antena 3.
Procedurile făcute din timp întrețin frumusețea
În ceea ce privește vârsta limită pentru a merge la medic, Olga Melnic spune că ”niciodată nu este prea târziu. Dacă nu am făcut-o până acum este timpul să o facem, dar trebuie să înțelegem că anumite proceduri făcute din timp pot întreține frumusețea, astfel încât să nu ajungem la anumite proceduri mai invazive”.
De asemenea, medicul susține că procedurile nu trebuie neapărat să schimbe fizionomia, ci doar să întrețină frumusețea naturală.
”Trebuie să înțelegem că se poate lucra și altfel, există tratamente anti-aging, menite să prevină modificările de vârstă sau să le încetinească, fără să modifice trăsăturile feței. Și atunci putem apela la proceduri dermato-estetice chiar de la 25 – 27 de ani, făcând anumite injecții cu toxină botulinică dacă este cazul, cu aminoacizi sau cu acid hialuronic, pentru a hidrata tenul, făcând proceduri cosmetice, cosmetologice, care hidratează pielea și o mențin elastică și nu neapărat modifică trăsăturile feței.
Pielea elastică înseamnă pielea tânără, cu mai mult colagen, mai multă elastină”, mai spune medicul.
Citește mai mult pe site-ul Antena3.