Decizie fără precedent la Spitalul Județean de Urgență Neamț: Personalul şi pacienții vaccinaţi sunt testați!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Pentru că sunt tot mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul personalului medical vaccinat anti-COVID, dar și la pacienți cu schemă completă de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț s-a luat decizia testării RT-PCR a acestora. Este o măsură prin care se dorește limitarea apariţiei de noi focare, în condiţiile în care câteva secții au fost dejate trecute în linia de îngrijire exclusivă a pacienților diagnosticaţi cu COVID.

„Din anchetele epidemiologice făcute după ce medici din mai multe secții s-au infectat, deși erau vaccinați complet, am luat decizia să testăm și personalul medical care este vaccinat”, a declarat dr. Cătălin Herghelegiu, epidemiologul oficial al spitalului județean. „Am avut și cazuri de pacienți care au ieșit negativi și, când să-i externăm, au avut test pozitiv. Deci, avem și cazuri de infectări în spital, am raportat și aceste infectări intraspitaliești. Cum am avut și pacienți care erau vaccinați s-au pozitivat. Am luat decizia testării vaccinaților, deși nu este prevăzută, încă, în metodologia de supraveghere națională, pentru a putea ține sub control răspândirea îmbolnăvărilor. Tulpina Delta este mai contagioasă. Ce vă pot spune este că 1/5 din cei confirmați sunt vaccinați complet, iar mare parte din cadrele medicale care s-au infectat în ultima perioadă au avut sursa în familie. Toată lumea în spital se protejează, echipamentele de protecție se poartă, nimeni nu vrea să se infecteze, mai ales că avem atât de mulți pacienți pozitivi”, a adăugat dr. Cătălin Herghelegiu.

După primul focar de covid din secția Chirurgie, de acum o lună, au mai apărut cazuri în Ortopedie, Obstetrică-Ginecologie, UPU, Cardiologie, Reumatologie, Pediatrie, Paliaţie. „Personalul medical infectat a stat în izolare, unii au revenit, alții sunt pe finalul celor 14 zile și se vor întoarce în activitate. Când apar focare, nu închidem secția, o transformăm în COVID pozitiv majoritar. Trebuie să îngrijim și pacienții cu COVID, dar și pe cei care nu au COVID și care sunt cazuri urgente”, a mai spus epidemiologul Herghelegiu.

Sursa: Mesagerul de Neamț

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top