RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
Fondată pe la jumătatea secolului XIX, Pfizer n-a fost de la început ceea ce e acum. Faima i-a venit de la metoda de producție a acidului citric, o componentă esențială a băuturilor răcoritoare carbogazoase. Dacă stați să vă gândiți, prin industria răcoritoarelor se află multe din cauzele bolilor grave ale prezentului. Iar furnizor de bază al acesti industrii a fost nimeni altcineva decât … Pfizer. Apoi au învățat să facă vitamina C și-au înnebunit lumea cu „eficiența” variantei sintetice a medicamentului. După Război s-au apucat să producă penicilină și tetraciclină, crescând accelerat și transformându-se într-o multinațională.
Au mirosit bine domeniul și au înțeles că pentru a câștiga mai mult trebuie să „inoveze” mai mult. Ce înseamnă a inova în industria asta? Au înțeles-o destul de devreme: a inova înseamnă a-i convinge pe proști că medicamentele lor fac ceea ce pretind ei că fac. Restul, probabil, face psihicul. Mă rog, așa văd eu lucrurile. Ei le-au văzut ca ei și în 1977 au fost considerați cea mai admirată companie. Erau pe val, doar că acel val l-au considerat mult prea mic pentru ei și au apăsat puternic pe accelerație. De-atunci nimic nu i-a oprit din cursa infernală pe care-au pornit-o.
Dacă o perioadă s-au ferit de consecințele legale, pe măsură ce situația societății americane se deteriora – corupția înghițind hălci întregi ale aparatului american – Pfizer s-a reinventat învățând să profite din confruntarea cu legea. Așa se face că prin 1991 guvernul federal le frige cea mai mare amendă din SUA pentru violarea „Clean Water Act”. Ce se întâmplase? La una dintre fabricile companiei din Pennsylvania li s-a rupt de poluare și au deversat apă industrială nefiltrată. Amenda a fost de vreo 3.1 milioane $, dar probabil mult mai mică decât economisiseră până atunci.
Citește mai mult pe site-ul Trenduri Economice.