RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
Jurista Mona Petruț, una dintre cele mai importante voci pentru apărarea drepturilor și libertăților civile, a postat un mesaj deosebit de important pe pagina sa, de pe o rețea de socializare, în ce privește tehnologia 5G, pe care-l redăm și noi în cele ce urmează:
“OPRIȚI-VĂ Wi-Fi-ul, dacă vreți să reduceți prăjeala cu radiații şi să vă prelungiți viețile, măcar puțin
Azi, 10 iulie 2022, a intrat în vigoare Legea 198/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice.
Având în vedere procedura de înregistrare şi de publicare în Monitorul Oficial al României, această lege are aceeaşi hibă de NEconstituționalitate ca alte legi despre care am mai scris aici: DECRETUL de promulgare a Legii 198/2022 a fost PUBLICAT în data de 07.07.2022, iar Legea 198/2022 a primit acest număr de înregistrare în data de 06.07.2022, adică ÎNAINTE CU O ZI CA DECRETUL PREZIDENȚIAL, CU PRIVIRE LA PROMULGAREA ACESTEI LEGI, SĂ EXISTE DIN PUNCT DE VEDERE CONSTITUȚIONAL
Nu există suficiente studii cu privire la 5G, fiindcă nici nu a fost destul timp pentru a constata consecințele acestei rețele asupra oamenilor, dar, dacă vă veți simți mai dereglați şi sănătatea vă va fi afectată, să ştiți că, chiar dacă aveți impresia că viața vă va fi mai comodă cu Wi-Fi şi cu 5G, s-ar putea să fie mai scurtă şi chiar afectatā de boli.
Pentru a reduce radiațiile asupra voastră, FACEȚI MĂCAR CEEA CE DEPINDE DE FIECARE CETĂȚEAN: OPRIȚI WI-FI-ul când nu îl folosiți, dacă vreți să vă radiați mai puțin.
Nu vă mai mirați de dereglările ce vă apar în organism, dacă folosiți wi-fi-ul şi vorbiți mult la telefon.
Oricum există wi-fi gratuit de la diferite rețele de telefonie şi e încărcată atnosfera cu radiații, aşa că, reduceți mācar interacțiunea cu Wi-Fi-ul propriu de la telefon sau din locuință.
Să nu vă mirați că v-au apărut dereglări prin organism, dacă v-ați obișnuit să folosiți Wi-Fi-ul şi dacă v-ați împânzit locuințele cu Wi-Fi peste care se suprapun Wi-Fi-urile vecinilor şi cele ale rețelelor de telefonie.
Grav este că suntem afectați şi toți cei care nu folosim Wi-Fi-ul şi care locuim în localități în care există Wi-Fi gratuit şi unde vecinii noştri îl folosesc frecvent.
DECRETUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI nr.945 din 6 iulie 2022 privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice, PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 681 DIN 7 IULIE 2022:
LEGEA 198/2022 ÎNREGISTRATĂ ÎN DATA DE 06.07.2022 și publicată în Monitorul Oficial din data de 07.07.2022, ce este promulgată în baza Decretului nr.645 din 06.07.2022, CE EXISTĂ CONSTITUȚIONAL ABIA DIN DATA DE 07.07.2022, CÂND A FOST PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 681 DIN 7 IULIE 2022: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/257364
În parag. 87 din Decizia 152/2020, CCR a explicat astfel:
《87. Cu privire la decretele prezidenţiale, prin Decizia nr.459 din 16 septembrie 2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 712 din 30 septembrie 2014, paragrafele 32 şi 33, Curtea a statuat că acestea sunt acte juridice ale Preşedintelui României, adoptate în exercitarea atribuţiilor mandatului constituţional. “Aceste acte sunt manifestări unilaterale de voinţă, realizate în SCOPUL DE A PRODUCE EFECTE JURIDICE, şi pot avea caracter individual sau NORMATIV. Dispoziţiile constituţionale prevăd, sub SANCȚIUNEA INEXISTENȚEI ACTULUI, PUBLICAREA decretului în Monitorul Oficial al României, dată de la care acesta intră ÎN VIGOARE. Toate decretele au caracter executoriu, fiind general obligatorii, autorităţile statului cărora le sunt destinate fiind însărcinate cu ducerea la îndeplinire a celor statuate în cuprinsul actului.》
Există explicații concrete în deciziile CCR, în decizii ale ÎCCJ şi în OUG 63/2021, ce au fost publicate in Monitorul Oficial al României, cu privire la NEINTRAREA ÎN VIGOARE ŞI INEXISTENȚA ACTELOR CE NU SUNT PUBLICATE CONFORM LEGII ŞI A LIPSEI EFECTELOR JURIDICE ALE ACTELOR RESPECTIVE.
Revenind la PROCEDURA DE PROMULGARE A LEGII PRIN DECRET AL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, se constată că decretul Preşedintelui României şi procedura de publicare a acestui decret sunt prevăzute expres în Constituţia României şi procedura de promulgare a legilor este concret prevăzută tot în Constituţia României, ceea ce le conferă RANG CONSTITUȚIONAL, situație în care numai Curții Constituționale îi revine competența de verificare a inexistenței decretului prezidențial, a neintrării în vigoare înaintea publicării şi a lipsei efectelor juridice cu privire la promulgarea legii menționată în decretul prezidențial nepublicat conform prevederilor constituționale.
Prin DECRETUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI nr.945 din 6 iulie 2022 privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice, CE A FOST PUBLICAT ABIA ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 681 DIN 7 IULIE 2022, Preşedintele României a dispus şi publicarea legii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Chiar dacă, în ceea ce priveşte emiterea decretului prezidențial, este luată în considerare data la care decretul a fost înregistrat la Administrația Prezidențială, ACESTA NU POATE SĂ PRODUCĂ EFECTELE JURIDICE MENȚIONATE ÎN CUPRINSUL SĂU, DACĂ NU ESTE PUBLICAT în Monitorul Oficial al României, fiindcă este INEXISTENT DIN PUNCT DE VEDERE CONSTITUȚIONAL.
Potrivit jurisprudenței CCR (parag.32 din Decizia CCR 459/2014: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/161701), DATA LA CARE DECRETUL PREZIDENȚIAL INTRĂ ÎN VIGOARE ŞI PRODUCE EFECTE JURIDICE este data publicării în Monitorul Oficial al României, nu data înregistrării la Administrația Prezidențială.
Decretul prezidențial poate să producă efecte juridice numai DUPĂ publicarea in Monitorul Oficial al României, adică promulgarea poate produce efecte juridice efective, asupra legii adoptate, numai dacă decretul prezidential a fost publicat in Monitorul Oficial al României, conform art.100 alin.(1) din Constituția României.
● Alin.(1) al art.100 din Constituția României (https://www.constitutiaromaniei.ro/art-100-actele…/):
“Actele Preşedintelui
(1) În exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete care se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa decretului.”
Deci, O LEGE, pe care Parlamentul României a adoptat-o şi a fost trimisă Preşedintelui României pentru promulgare, NU POATE PRIMI NUMĂR DE ÎNREGISTRARE ÎNAINTE CA DECRETUL PREZIDENȚIAL DE PROMULGARE SĂ EXISTE CONFORM DISP. ART.100 ALIN.(1) DIN CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, adică, să fi fost publicat în Monitorul Oficial al României.”
Sursa: Mona Petruț