Medicul Adina Alberts: Cum ne afectează sănătatea ambalajele din plastic?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Pe piață regăsim ambalajul de plastic, sticlă, cel de metal, tetra pak și cel de carton. Dacă cineva v-ar întreba care este cel mai potrivit ambalaj pentru alimente, oare ce ați spune? Despre secretele acestor ambalaje nu vorbește nimeni, deși noi le folosim în viața de zi cu zi a copiilor noștri, față de care avem o responsabilitate superioară. Este o industrie atât de puternică în spatele acestui subiect, încât el va fi mereu îngropat în tăcere. Cantitatea de plastic pe care o folosim în viața de zi cu zi a devenit mai mult un dușman decât un prieten.

Ce înseamnă bisfenol A? Este o substanșă chimică industrială folosită încă din 1960 la fabricarea plasticului și care, prin efectul de dispersare în alimente provocat de temperaturi înalte, devine un real pericol pentru organismul uman. În realitate, plasticul este periculos, fie el și fără BPA, și chiar mult mai toxic atunci când el este reciclat sau manipulat la temperaturi de peste 60 grade Celsius. În acest sens, în afară de înlocuirea tuturor ustensilelor din plastic din bucătăriile dumneavoastră, trebuie să alegeți cu grijă și ce alimentele ambalate în plastic cumpărați. Mâncarea gătită nu este din start o idee bună, deoarece ea este adesea pusă fierbinte în aceste recipiente, favorizând emanarea toxicității direct în preparate. Același lucru este valabil și atunci când comandați mâncare la pachet, de la o cantină, și alegeți să o mâncați la birou sau acasă din caserole de unică folosință fabricate dintr-un foarte toxic plastic expandat, utilizând și tacâmuri de plastic de unică folosință. Nu încălziți mâncarea în cuptorul cu microunde, în recipiente de plastic. Nu turnați cafea sau ceai fierbinte în pahare de plastic. Nu introduceți paiul de plastic într-un lapte sau ceai fierbinte. Dacă folosiți biberoane BPA free, aveți grijă ca niciodată să nu puneți laptele sau ceaiul fierbinți în interior. Folosiți biberoanele de plastic doar pentru băuturi la temperatura corpului (37 grade Celsius).

La apariția sa, plasticul a ajutat la evoluția omenirii. Nu s-a știut din prima clipă că acesta ar putea deveni un dușman al sănătății noastre, însă pe măsură ce industria îl folosea tot mai intens, lucrurile au devenit clare. În primul rând, primul contact pe care trebuie să-l evităm total este cel dintre plastic și alimentele fierbinți. La o temperatură mai mare de 60 de grade Celsius, plasticul începe să se descompună la nivel micro și, astfel, să contamineze alimentele pe care le conține după cum am spus mai sus. Așadar, e timpul să scăpăm definitiv de castroanele, farfuriile, pâlniile din plastic, paharele, caserolele, paletele sau tacâmurile din acest compozit. Mai mult, recipientele pentru mâncarea bebelușilor, precum biberoane, castrone și tacâmuri să nu fie din plastic, ci din sticlă, ceramică, inox sau lemn. O să vă gândiți, probabil, că pe accesoriile destinate copiilor scrie „BPA Free”, adică fără biosfenol A, dar credeți că doar acesta e problema?! Evident că NU! Evitați împachetarea cu folie alimentară de plastic a alimentelor fierbinți, a sandviciurilor fierbinți. Nu utilizați folia de plastic în procesul de încălzire, fierbere, coacere a alimentelor! Nu folosiți pungi de plastic pentru a împacheta alimente fierbinți. Evitați și iaurturile în recipiente de plastic. Alegeți-le pe acelea în recipiente de sticlă. Laptele se pune la prins în recipientele respective, când este încă fierbinte.

Sursa: adinaalberts.ro

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top