RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
Ministrul userist al Justiției, Stelian Ion, nu a fost numai avocatul pesedistului Radu Mazăre, dar și al altui pesedist celebru, Gabriel Bivolaru, scrie Constantăreala.
In 2013, Bivolaru si firma controlata de acesta – SC Romeco Internaţional Service Company SRL, faceau obiectul unei ample anchete.Gabriel Bivolaru era la aceea data, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă în forma continuatã, complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală în formã continuata si spălare de bani. Pe langa Bivolaru erau cercetati alti 11 indivizi. Cine era avocatul platit de Bivolaru sa apere interesele SC Romeco Internaţional Service Company SRL – firma prin care se derulau operatiunile ilicite ? Domnul Stelian Ion a jucat perfect rolul ,,avocatului diavolului” ( sa parafrazam titlul unui film celebru). In ciuda probelor zdrobitoare prezentate de procurori, Stelian l-a ,,spalat” atat de bine pe Bivolaru incat acesta mai are putin si scapa de condamnare. Procesul a fost lungit atat de mult sub diferite cauze – incat peste vreo doi ani se prescrie totul, scrie sursa citată.
CINE E GABRIEL BIVOLARU (SURSA: WIKIPEDIA):
Gabriel Bivolaru (n. 8 octombrie 1967, București, RS România) a fost un deputat român în legislatura 1996–2000, ales în județul Ialomița pe listele partidului PDSR. Este fratele vitreg (după tată) al liderului MISA Gregorian Bivolaru.
A fost ales deputat PDSR de Ialomița, în 1996, la numai 29 de ani. Până în ianuarie 1990 a fost în înregimentat ca sportiv la Clubul Steaua.
La data de 22 martie 2004 Gabriel Bivolaru a fost condamnat la 5 ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție, după un proces care a durat mai bine de 5 ani. A fost găsit vinovat că a prejudiciat Banca Română de Dezvoltare cu 2.200 de miliarde de lei vechi. În același dosar au fost cercetate asociata și soția sa, Mona de Freitas, și Paula Monica Plazzotta, angajată a băncii la momentul devalizării și prietena apropiată a lui Bivolaru. Potrivit rechizitoriului, în perioada 1991-1994, Gabriel Bivolaru și Mona de Freitas au constituit 10 societăți comerciale în București, Eforie Nord, Sinaia și Ploiești, avându-l pe Bivolaru administrator. Cele 10 firme și-au deschis conturi la sucursalele BRD și BCR.În perioada martie-iunie 1992, Bivolaru, administrator al firmelor Atlas T&T, Belona și Union, a emis 25 de cecuri fără acoperire.În perioada decembrie 1994 – martie 1995, a mai întocmit 24 de ordine de plată false. El a contrafăcut ștampila BRD din București și semnătura administratorului de cont iar ordinele au fost transmise. Toate infracțiunile au fost realizate cu ajutorul Paulei Monica Plazzotta, referent la BRD, ulterior administrator de cont pentru toate cele 10 firme ale lui Bivolaru.Ordinele au fost folosite pentru încasarea banilor de la BRD Sinaia. În urma acestor operațiuni, Mona de Freitas și administratorul de cont de la bancă, Monica Plazzotta, au fugit din țară, singurul judecat fiind Gabriel Bivolaru. În anul 2002 Bivolaru a emis 25 de cecuri fără acoperire.
Sentința a fost dată la câteva zile după acțiunea în forță a poliției și procuraturii împotriva MISA, organizația condusă de Gregorian Bivolaru, fratele lui Gabriel Bivolaru, fapt care a creat suspiciunea că s-a dorit crearea unei diversiuni.
A fost dat în urmărire generală în 24 martie și a fost arestat la data de 1 aprilie 2004.Gabriel Bivolaru era dat în consemn la frontieră încă din decembrie 2002 (în baza solicitării instanței de judecată).
A fost eliberat condiționat în 26 februarie 2007, după ce a stat în închisoare doi ani și 10 luni.
În 5 august 2013 a fost reținut în flagrant și arestat preventiv sub acuzația de furt de produse petroliere, evaziune fiscală și spălare de bani. În data de 11 decembrie 2013 Curtea de Apel Constanța a infirmat ultimul mandat de arest preventiv emis de Tribunalul Constanța și a decis judecarea lui Bivolaru în stare de libertate. În data de 17 decembrie 2015 a fost condamnat de Tribunalul Constanța la 11 ani de închisoare, conform Flux24.