RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
Un număr tot mai mare de americani sunt sancționați în unitățile de învățământ sau la locul de muncă pentru simple dezacorduri cu privire la noul curent anti-rasism „woke”. Limitele discursului acceptabil pe acest subiect s-au schimbat dramatic, în special din vara anului 2020, în urma morții lui George Floyd.
După asasinarea lui George Floyd, care a fost ucis de forțele de ordine în timpul arestării, mulți americani și-au însușit sarcina de a dezrădăcina rasismul, despre care spuneau că ar fi infectat întreaga societate. În mass-media, știință, mediul academic, start-up-uri și mari companii, mulți manageri s-au simțit obligați să promită că vor lupta împotriva „supremației albe”.
S-a instalat de atunci o atmosferă de supraveghere a deviațiilor ideologice, amplificată de rețelele sociale. În același timp, cărți precum White Fragility de Robin DiAngelo și How to Become an Antiracist de Ibram X. Kendi au stabilit o definiție nouă și foarte largă a cuvântului „rasist”. Multe comentarii care ar fi părut inofensive în urmă cu câțiva ani au fost astfel etichetate drept „rasiste” și au devenit pasibile de a fi pedepsite.
Citește mai multe pe site-ul SmartRadio.