Pentru adolescenții de sex masculin este mai riscantă vaccinarea decât infectarea cu SARS-Cov-2, arată un studiu american

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Un studiu a descoperit că adolescenții de sex masculin prezintă un risc de șase ori mai mare de a suferi probleme cardiace în urma vaccinării decât dacă sunt spitalizați pentru Covid-19. Cei care se confruntă cu cel mai mare risc de „eveniment advers cardiac” sunt băieții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, care fac două doze ale vaccinului anti-Covid, potrivit noilor cercetări din SUA.

O echipă condusă de dr. Tracy Hoeg, de la Universitatea din California, a investigat rata miocarditei cardiace – inflamația inimii – și a durerii toracice la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, după a doua doză de vaccin.

Apoi au comparat probabilitatea ca adolescenții să aibă nevoie de tratament spitalicesc din cauza Covid-19, în momente cu rate scăzute, moderate și ridicate de spitalizare.

Cercetătorii au descoperit că rate de a dezvolta complicații cardiace pentru băieții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, după vaccinare, a fost de 162,2 la 1 milion, cea mai mare dintre toate grupurile analizate.

Rezultatele arată că este mai probabil ca băieții să sufere probleme cardiace datorate vaccinării decât să fie spitalizați cu Covid.

A doua cea mai mare rată a fost în rândul băieților de 16-17 ani (94 la 1 milion), urmată de fetele de 16-17 ani (13,4 la 1 milion) și a fetelor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani (13 la 1 milion).

Riscul ca un băiat sănătos să aibă nevoie de tratament spitalicesc din cauza Covid-19 este de 26,7 la 1 milion. Înseamnă că riscul cu care se confruntă din cauza complicațiilor cardiace este de 6 ori mai mare decât cel al spitalizării.

Cercetătorii se bazează pe ratele curente ale spitalizărilor Covid-19 , care sunt considerate „moderate”. Într-o perioadă cu risc scăzut de spitalizare, cum ar fi iunie 2021, raportul crește la un multiplu de 22,8, iar în timpul unei perioade cu risc ridicat, cum ar fi ianuarie 2021, probabilitatea complicațiilor cardiace după vaccinare este de 4,3 ori mai mare.

Studiul, care nu a fost încă evaluat de experți independenți, analizează raportările legate de efectele adverse pe care copiii le-au suferit din cauza vaccinului, în perioada ianuarie-iunie a acestui an.

Studiul a analizat vaccinurile ARNm – cum ar fi Pfizer și Moderna.

Sursa: SmartRadio

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top