RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
În urmă cu un an, Insitutul pentru Studii Politice a publicat “Miliardarul Bonzana 2020: cascade de bani, impozite care se scurg și profitorii pandemiei” și a început să urmărească câștigurile de avere ale miliardarilor, în timp ce șomajul a crescut. Creșterea extraordinară a averii celor trei menționați a fost observată într-un raport făcut de americanii de la Corectitudinea taxelor .
Iată cele mai importante momente din ultimele 12 luni ale creșterii averii miliardarilor:
Bogăția combinată a celor 657 de miliardari ai națiunii a crescut cu peste 1,3 trilioane de dolari, sau 44,6%, de la începutul blocării pandemiei. În aceleași 12 luni, peste 29 de milioane de americani au contractat virusul și peste 535.000 au murit din cauza acestuia. Pe măsură ce bogăția miliardară a crescut, aproape 80 de milioane și-au pierdut locul de muncă între 21 martie 2020 și 20 februarie 2021, iar 18 milioane au încasat șomaj pe 27 februarie 2021, menționează The Defender .
De asemenea, de când a început pandemia, pe șcena miliardarilor au apărut încă 43 de persoane. Aceștia sunt cunoscuți ca fiind acționari Airbnb, DoorDash și Snowflake. Creșterea averii combinate a celor 15 miliardari cu cea mai mare creștere a averii absolute a fost de 563 miliarde de dolari sau 82%. Creșterea bogăției celor din top 15 miliardari reprezintă peste 40% din creșterea bogăției în rândul tuturor miliardarilor. În top sunt Elon Musk (137,5 miliarde de dolari mai bogat, 559%), Jeff Bezos (65 de miliarde de dolari, 58%) și Mark Zuckerberg (47 de miliarde de dolari, 86%).
Cifrele celor mai mari profitori ai pandemiei au crescut cu 300%. Aceștia și-au înmulțit, în mare parte, averea în lumea bunurilor, serviciilor și divertismentului online, pe măsură ce americanii de la domiciliu au cumpărat, investit și s-au distrat în izolare. Acestea includ proprietarii liderilor de comerț electronic Quicken Loans, Square, Carvana și schimbul de criptomonede Coinbase; site-uri de socializare Snapchat și Twitter; platforma de streaming online Roku și agenția de publicitate digitală Trade Desk. Alți nouăsprezece miliardari au înregistrat creșteri de peste 200%, în timp ce alții 48 și-au dublat averea cu câștiguri de 100% .
Lista celor 10:
Bom Kim (670% / 7,7 miliarde de dolari): cetățean american și fondator al gigantului de comerț electronic Coupang, Amazonul Coreei de Sud. Averea lui Kim a crescut până la 11 miliarde de dolari după introducerea la bursă a companiei la începutul lunii martie.
Dan Gilbert (642% / 41,7 miliarde de dolari): Proprietar de împrumuturi Quicken, care a valorificat cetățenii din claustru care foloseau finanțarea online. Gilbert locuiește în Michigan.
Ernest Garcia II (567% / 13,6 miliarde de dolari): Cel mai mare acționar al Carvana, gigantul online de vânzări și finanțare auto din Arizona.
Elon Musk (559% / 137,5 miliarde de dolari): Musk este acum al doilea cel mai bogat american – cu aproape 138 de miliarde de dolari, întrucât acțiunile sale de la Tesla, Space-X și alte companii pe care le deține continuă să urce. Musk locuiește în Texas.
Brian Armstrong (550% / 5,5 miliarde de dolari): Director executiv al Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din țară. Armstrong locuiește în California.
Bobby Murphy (531% / 10,1 miliarde de dolari): cofondator al Snapchat, împreună cu fratele său , Evan Spiegel. Murphy locuiește în California.
Evan Spiegel (490% / 9,3 miliarde de dolari): cofondator al Snapchat împreună cu celălalt miliardar, Bobby Murphy. Rezident și el în California.
Jack Dorsey (396% / 10,3 miliarde de dolari): cofondator și CEO atât pentru Twitter, cât și pentru Square, aplicația de plată pentru întreprinderi mici. Locuiește în California.
Anthony Wood (331% / 5,3 miliarde de dolari): Fondatorul Roku, care permite transmiterea video online a TV-ului. Trăiește tot în California.
Jeff Green (300% / 3 miliarde de dolari): fondator californian și președinte al The Trade Desk, o firmă de publicitate digitală.
Alți miliardari care merită menționați pentru câștigurile din perioada pandemiei:
Eric Yuan, cofondator al tehnologiei de videoconferință Zoom, și-a văzut averea crescând cu 8,4 miliarde de dolari în anul pandemiei, cu un câștig de 153%. În urmă cu un an, Yuan avea 5,5 miliarde de dolari, care a crescut la 13,9 miliarde de dolari. Anul trecut, Zoom nu a plătit impozite federale pe profit pe profiturile sale de 660 milioane dolari, care au crescut cu peste 4.000%.
Bogăția lui Brian Chesky a crescut de la 4,1 miliarde de dolari la 14,6 miliarde de dolari, un câștig de 10,5 miliarde de dolari, o creștere de 256%. Nathan Blecharazyk și Joe Gebbia, cu acțiuni de proprietate egale evaluate la 4,1 miliarde de dolari în urmă cu un an, și-au văzut fiecare averea crescând la 13,2 miliarde de dolari, pentru câștiguri de 9,1 miliarde de dolari fiecare, sau 222%.
Jim Koch, proprietarul Companiei de bere Boston și fabricant de bere al mărcii Sam Adams, și-a văzut averea crescând de la 1,3 miliarde dolari la 3,2 miliarde dolari, un câștig de 1,9 miliarde dolari în anul pandemiei, sau 146%.
Dan și Bubba Cathy, proprietarii de sensibilitate Chick-Fil-A, au văzut că averea lor combinată de 6,8 miliarde de dolari crește la 16,6 miliarde de dolari, un câștig de 9,8 miliarde de dolari în anul pandemiei, sau 144%.
Harold Hamm, “minerul” conectat politic la petrol și gaze, și-a văzut averea crescând de la 2,4 miliarde de dolari la 7,5 miliarde de dolari în anul pandemiei, o creștere de 5,1 miliarde de dolari sau 212,5%.
Sursa: Activenews