RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:
romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble
Procesul de imunizare prioritară a angajaților din învățământul preuniversitar împotriva COVID-19 a debutat “cu stângul”, după ce au fost întâmpinate probleme în mai multe centre de vaccinare.
În județul Dâmbovița, de exemplu, unde campania de imunizare împotriva Sars COV 2 a angajaților din învățământ a debutat ieri, au existat profesori care erau înscriși pe listele alcătuite de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), dar care nu se regăseau în tabelul transmis de Direcția de Sănătate Publică (DSP) la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean Dâmbovița.
Secretarul de stat pe învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, Sorin Ion, fost inspector școlar general al județului Dâmbovița, a explicat, pentru cotidianul național “România liberă” că era de așteptat că astfel de probleme vor apărea în prima zi a campaniei de vaccinare, dar că se vor rezolva și toate cadrele didactice care doresc se vor putea imuniza.
“Au existat cadre didactice care au dorit să se vaccineze, iar apoi s-au răzgândit. Înscrierea pe listă nu presupune obligativitatea de a te vaccina. Oamenii se pot răzgândi. Sunt alții care s-au hotărât să se vaccineze, după ce au fost realizate listele. Aceste liste sunt întocmite de ISJ-uri, care colectează informațiile din unitățile de învățământ. Noi le centralizăm la Ministerul Educației, dar avem doar numere, nu și numele celor înscriși. ISJ-urile transmit listele către DSP-uri. Ne așteptam să apară astfel de probleme. Este prima zi de vaccinare. Nu știu de ce au fost diferențe între listele de la ISJ și cele de la DSP. Important este că se vor rezolva. Orice angajat din învățământ care dorește să se vaccineze va fi vaccinat”, ne-a declarat Sorin ion.
Din informațiile cotidianului național “România liberă”, În județul Dâmbovița, angajații din învățământ se pot vaccina la centrul de la Spitalul Județean (cei de peste 55 de ani, care vor primi vaccin produs de compania Pfizer) și la Casa Corpului Didactic (unde se imunizează angajații cu vârste de până la 55 de ani, care primesc vaccin de la Astrazeneca).
Probleme ca în Dâmbovița au fost înregistrate și în centrele de vaccinare din alte județe.
Continuarea campaniei
Câteva sute de cadre didactice din sistemul de învăţământ braşovean vor fi vaccinate, începând de vineri, la centrul mobil amenajat în Aula Universităţii Transilvania.
Aproximativ 1.300 de persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa au solicitat să fie vaccinate prioritar împotriva COVID-19, imunizarea urmând să înceapă joi cu cadrele didactice din municipiul reşedinţă, a informat conducerea ISJ.
Pentru personalul din învăţământ vor funcţiona opt fluxuri, în cadrul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional din municipiul Constanţa, conform România Liberă.