Ce poti face dacă mai pică Whatsapp și Facebook. Soluția la îndemână pentru milioane de români

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Facebook, aplicația sa de partajare a fotografiilor Instagram și aplicațiile sale de mesagerie WhatsApp și Messenger au fost lovite luni, 4 octombrie, de o întrerupere majoră din cauza „modificărilor de configurare” din servere. Au revenit la normal în timpul nopții. Incidentul ridică încă o data chestiunea unei soluții alternative.

Uriașa pană globală a Facebook s-a resimțit, evident, și în România, unde internauții au fost lipsiți de posibilitatea de a comunica.

O alternativă a Whatsapp este mesageria Telegram, considerată mult mai sigură, până la punctul în care a fost denjunțată că este folosită pentru activități ilegale.

O aplicație preferată de președintele Franței

Dar securitatea pe care o oferă cântărește mult în favoarea ei, fiind folosită chiar de șefi de stat, cum este cazul președintelui Franței, Emmanuel Macron.

Spre deosebire de Whatsapp, care este deținută de Facebook, Telegram, pe de altă parte, este complet independentă, iar confidențialitatea este principala sa preocupare. Mesageria este extrem de rapidă. Arhitectura ei permite timpi de încărcare foarte mici, deoarece o mare parte din procesare și căutări sunt executate de server.

Cele mai multe conversații (cu excepția chaturilor secrete) sunt păstrate în cloud. Prin urmare, este posibil să începeți o conversație pe telefon, să o continuați pe tabletă și să o încheiați pe computer.

Două niveluri de securitate

Nu este nevoie să salvați istoricul conversațiilor atunci când schimbați telefonul. De asemenea, nu este nevoie să fiți pe telefonul dvs. tot timpul, deoarece există o aplicație desktop. Telegram utilizează un proces de criptare pentru a asigura conversațiile.

Există 2 niveluri de Securitate. În conversațiile de grup sau conversațiile individuale, este criptarea client-server (permițând o viteză mai mare în procesare). Dezavantajul este că, în cazul unui hack pe unul dintre serverele Telegram , istoricul conversațiilor ar putea fi recuperat.

Chat-urile secrete

„Chat-urile secrete” (care pot fi configurate numai între 2 utilizatori), pe de altă parte, utilizează criptarea end-to-end și nu sunt salvate pe servere. Aceasta înseamnă că, fie chiar interceptate, ele nu pot fi decriptate. Acestea trebuie preferate în cazul în care se dorește schimbul de date sensibile, cum ar fi parolele, de exemplu. „Chaturile secrete” permit, de asemenea, să dispară un mesaj după un anumit timp.

Pentru a consolida în continuare securitatea, Telegram oferă o mulțime de opțiuni pentru securizarea contului, cum ar fi autentificarea dublă sau necesitatea de a introduce un cod după o anumită perioadă de inactivitate în cont, de exemplu.

În cele din urmă, nu este nevoie să partajați numărul de telefon pentru a începe un chat. Acest lucru se datorează faptului că este vizibil doar pentru persoanele de contact reale care au numărul în repertoriul lor. Pentru alții, aplicația folosește un sistem de pseudonime.

Grupuri, super grupuri și canale

Dacă Telegram oferă, la fel ca toți concurenții săi, posibilitatea de a crea grupuri, vă permite, de asemenea, să creați „super-grupuri” și canale.

Super-grupurile sunt grupuri private sau publice. Pot găzdui până la 100.000 de participanți. Este posibil să se numească administratori și moderatori. În plus, o adresă URL de acces facilitează invitarea persoanelor pe scară largă. Acest lucru poate fi util pentru a crea foarte repede un canal de discuții pentru a acoperi un eveniment, de exemplu.

Pe de altă parte, canalele funcționează mai mult ca o pagină de Facebook. Nu există o limită a numărului de persoane care se pot abona la acesta, dar numai administratorii pot publica. Acest lucru face posibilă în special crearea de alerte și informarea instantanee a unui număr foarte mare de persoane.

Sursa: Național

Pe același subiect

Join the Discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top